/ - фото илустрација
12/10/2021 u 14:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Клуб посланика ДПС: Манипулација извјештајем ДРИ, спиновање у служби актуелне власти

Сматрају да је "очигледно је и више него јасно да се од позитивног извјештаја ДРИ за Министарство одбране, покушава нацртати мета посланику Бошковићу"

Клуб посланика ДПС саопштили су да данашњи селективни приступ позитивном извјештају ДРИ о раду Министарства одбране из 2020, и вађење из контекста дјелова тог документа, представља управо дио тих активности, које наравно, не спадају у домен извјештавања већ политикантског спиновања.

- Јасно је да је то медијска и логистичка подршка министарки Ињац, да се обрачунава са претходним министром Предрагом Бошковићем, јер јој се учинило да је то најлакши начин да се њена непочинства у МО замаскирају.  Током 2020. године сходно закљученом уговору за хотелско-угоститељске услуге вршила су се плаћања према достављеној документацији, контролисаној од стране одређених запослених, а сходно уговору, за потребе страних делегација, одржавање семинара, организовање самита, састанака, смјештаја и сличних потреба Министарства одбране. Министарство је све те своје обавезе измиривало сходно одобреним мјесечним квотама- наводе из ДПС-а.

Како су додали, уз фактуре од стране агенције која је вршила ове услуге није достављан рачун трећих лица (хотела) јер са њима није био склопљен уговор, па то самим тим није ни била уговорена обавеза.

- Сви издати рачуни који су плаћени према агенцији су извршени сходно уговору. Што се тиче судских трошкова од 1.1 милион еура, већина се односи на радне спорове започете прије 2016. године, па чак и прије 2010. године. Плаћање наведеног износа је извршило Министарство финансија гдје се и налази документација од истог. Документација за плаћање судских спорова вршених преко Министарства одбране се налази у њему, а она је била доступна ДРИ. Дакле, у питању је наслијеђени проблем који датира још прије 2006. године. За потребе Обавјештајно-безбједносног директората Министарства одбране током 2020. године обезбијеђена су средства за оперативне трошкове од 41.500 еура, а све сходно Упутству о требовању, коришћењу и правдању средстава за оперативне потребе. Коришћење ових средстава означено је степеном тајности, обзиром на повјерљивост информација- наводе они.

Сматрају да је "очигледно је и више него јасно да се од позитивног извјештаја ДРИ за Министарство одбране, покушава нацртати мета посланику Бошковићу".

- Али ми нећемо ћутати на таблоидно извјештавање Вијести, нити дозволити злоупотребу слободе медија у сврху опстанка политичке структуре која је гарант личних интереса појединаца и профитерских група. Као и до сада, борићемо се на начин што ћемо истином указивати на њихово поданичко додворавање новим газдама. Дрес јесу промијенили, али ћуд нијесу- истичу из ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 15:20