ВЛАДИМИР ЛЕПОСАВИЋ / - ВЛАДИМИР ЛЕПОСАВИЋ
17/06/2021 u 12:45 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лепосавић: Брамерц долази да пита за Морињ, Буковицу, Штрпце и депортације, а не за мене

- Међународни углед Црне Горе, ако је ишта остало од њега, није нити је могао да угрози Владимир Лепосавић - сматра министар правде

Министар правде Владимир Лепосавић саопштио је да у Црну Гору долази Серж Брамерц са којим је он разговарао недавно, али не због његове изјаве већ због Буковице, Калуђерског лаза, депортацији избјеглица, логору у Морињу и возу у Штрпцима.

Он је казао да је отпочео престанак матрице против Срба њиховим разговором.

- Ти етнички сукоби које сам ја наводно изазвао не постоје у овој земљи, нема их, то је илузија медија који их креирају, то је фарса и мантра у којој смо живјели годинама уназад, а живимо и данас - прецизирао је Лепосавић.

Он је казао да су све критике изречене легитимно из забринутости.

- То питање је опасно јер се поставља искључиво Србима, а ако Срби поставе питање одговорности за борјне страдале онда се каже немојте улазити у деведесете, немојте улазити се бавити тим темама а онда се следећи корак њима постављају та питања и то није опасно не из чистог морализма него из разлога што човјек који осјећа неправду ако је питам да стално признаје кривицу реагује агресивно и тако се сукоб стално обнавља - истакао је Лепосавић.

Он је казао да се он срео у последњих годину дана са свим амбасадорима у Црној Гори и да би било непристојно да поставља њима питања о геноциду.

- Међународни углед Црне Горе, ако је ишта остало од њега, није нити је могао да угрози Владимир Лепосавић - сматра Лепосавић.

Он је казао да је писао Брамерцу јер сматра да је рад МВП-а спор и неадекватан.

Лепосавић је казао да је са Брамерцом причао о критикама на рачун одлуке Хашког суда коју је и сам критиковао, као и Карла дел Понте, о ослобађању готовине за злочин у Хрватској.

- Драго ми је због тога што је јавност политичка, па чак и моје колеге а и сам господин Брамерц почео да наглашава да не постоје народи као такви да су криви и да не постоји колективна кривица - истакао је он.

Такође је навео као ексклузиву да је Брамерц пристао да буде гост Министарства правде, људских и мањинских права.

- И наравно угостићу га ја, или неко други, али не долази да разговара о мојој изјави него о Буковици, о Калуђерском лазу, о депортацији избјеглица, о логору у Морињу, о возу у Штрпцима, о томе он долази да разговара - прецизирао је Лепосавић и додао, “у току протеклих ратова 30 хиљада грађана српске националности је нашло уточиште у Црној Гори из Хрватске, БиХ, Косова или Косова и Метохије и то не јер их је ДПС власт примила јер је морала да их прими, али тридесет година тридесет хиљада људи нема своја једнака грађанска права што је манипулација злочинима и да је то било у нашој надлежности ријешили би га за седам дана па можда и зато иде наша смјена”.

- Желим да позовем све грађане, поготово хришћане и муслимане који су и браћа и комшије и другови, да сарађају и разговарају, да злочине према њиховим припадницима уважавају а оно што је позиција било ког појединца је најмањи проблем да се исправи - закључио је министар Лепосавић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 18:31