Jована Маровић / - УРА
19/01/2022 u 08:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маровић: Протекла година није донијела пријеко потребан замах

Осим резултата у сектору безбједности, којим координира потпредсједник Владе Дритан Абазовић, у извјештају Европске комисије нема позитивних оцјена о напретку у реформама, каже потпредсједница УРА

Кад кажемо да је мањинска влада рјешење за одлучно покретање процеса европске интеграције са мртве тачке и убрзање пута ка ЕУ у коју жели 80 одсто грађанки и грађана Црне Горе мислимо на сљедеће: Црна Гора преговора девет и по година за чланство у ЕУ и овај процес је већ извјесно вријеме у застоју, а протекла година није донијела пријеко потребан замах како бисмо се изашли из те апатије, каже Јована Маровић, потпредсједница УРА.

- Осим резултата у сектору безбједности, којим координира потпредсједник Владе Дритан Абазовић, у извјештају Европске комисије нема позитивних оцјена о напретку у реформама, па смо дошли у ситуацију да ни политичка воља за одлучну борбу против корупције и организованог криминала није довољна уколико не постоји иста агенда и исти приоритети код странака које чине парламентарну већину, што сада није случај -каже Маровић.

Истиче да је процес преговора одавно превазишао фазу усвајања прописа и планова, а у протеклој години није се видјело ништа ново и другачије у односу на технократски приступ који је и до сада био доминантан.

- Конкретни бенефити за грађанке и грађане, попут укидања роминга и других права која уживају у ЕУ, је оно за шта ћемо се залагати и за шта имамо конкретне предлоге и моделе. Нова влада нам је потребна како би одлучно покренула европске интеграције а њен персонални састав не би чиниле компромитоване личности и личности које изазивају негативну емоцију код грађана - поручила је у саопштењу Маровић,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 17:15