Секулић / -Фото: Срђан Бољевић
08/09/2021 u 08:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Након привођења Секулић: МУП Србије тврди да поступају у складу са процедурама

Петоро црногорских политичара је у претходна два мјесеца заустављено на српској граници, непосредно након што је у Скупштини Црне Горе усвојена Резолуција о геноциду у Сребреници

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије су приликом задржавања црногорских посланика на граници са том земљом поступили у складу са прописаним процедурама и уз уважавање личног достојанства и интегритета свих лица.

То је саопштено црногорском Министарству вањских послова (МВП), на упит званичној Србији зашто су у више наврата, на граници, непотребно задржавани црногорски политичари.

Српски медији су јуче писали да је посланица Демократске партије социјалиста (ДПС) и бивша министарка Драгица Секулић приведена синоћ на граничном прелазу Шпиљани јер је полиција у њеном пртљагу пронашла психоактивне супстанце.

Невјероватно: У Србији приведена бивша црногорска министарка Драгица Секулић због бромазепама

Секулић је у изјави за портал Дан казала да је била спремна да ће бити претресање и да је у ту земљу пошла због смрти блиске особе из породице.

Драгица Секулић за портал Дан: Ишла сам у Србију на сахрану баби, привели ме због лијека за смирење

Побједи су из МВП казали да су од надлежних органа Србије, а посредством Амбасаде Црне Горе у Београду, затражили званичне информације о поступању граничне полиције.

- Представници МВП-а су додатно обавили разговоре са привременим отправником послова у Амбасади Србије у Подгорици, изражавајући незадовољство и забринутост због поступања према посланицима Црне Горе - истакли су из МВП.

Они су додали и да су договорили наставак комуникације како би се превазишле овакве и сличне ситуације, наглашавајући да су њихове активности усмјерене на заштиту права и интереса свих црногорских држављана.

Побједа пише да је петоро црногорских политичара у претходна два мјесеца заустављено на српској граници, непосредно након што је у Скупштини Црне Горе усвојена Резолуција о геноциду у Сребреници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:08