Andrija Nikolić, DPS / - DPS
17/07/2024 u 11:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikolić: Tekst rezolucije o Jasenovcu nije u Službenom listu jer taj dokument ne postoji

Poslanik DPS Andrija Nikolić kazao je da u škrinji predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića leži usvojeni tekst rezolucije o Jasenovcu kojeg iz nekog razloga neće da potpiše i proslijedi na objavljivanje u Službenom listu.

- Suština je da taj dokument danas ne postoji. Da su rasprava u Skupštini Crne Gore i glasanje bili potrebni predsjedniku Skupštine i parlamentarnoj većini, da ostanu u Vladi nakon što je Vlada Milojka Spajića glasala za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koju su usvojile i Ujedinjene nacije. Dakle, poštovani građani Crne Gore, želim da znate da ste prevareni i vi i međunarodna zajednica i ukupna stručna domaća i međunarodna javnost, naveo je Nikolić na sjednici Skupštine Crne Gore.

Kako je ocijenio, ovim se parlamentarna većina kolektivno narugala svim žrtvama genocida u Jasenovcu.

- I ne samo to, nego je uvrijedila žrtve i njihove potomke i iskompromitovala Crnu Goru i u regionalnim i međunarodnim okvirima, naveo je Nikolić tražeći od potpredsjednik Skupštine Borisa Pejovića pošto Mandića nema, da objasni o čemu se radi sa tekstom rezolucije koji i dalje stoji u fioci predsjednika Skupštine.

Na to je poslanik Slaven Radunović kazao je da je nepotrebno komentarisati sve što je rekao Nikolić.

- Iz prostog razloga što je to jedan trzaj nemoćnih ljudi koji nisu glasali za Rezoluciju, sad kao navodno brinu o žrtvama i o građanima Crne Gore. Naravno, ja ne znam koji je razlog, vjerovatno je tehničke prirode i biće ispravljen u najkraćem roku. To se podrazumijeva, nismo mi pokrenuli inicijativu i izglasali Rezoluciju da ne bi objavili. To su smiješne priče, ja samo želim vas da upozorim, naveo je Radunović.

Marković: Rezolucija o Jasenovcu nepotrebna, Crna Gora nema državnike

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 07:38