Јово Рабреновић / - фото: Либерална партија
05/03/2022 u 13:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рабреновић: Крња влада користи посљедње тренутке да подржи руску агресију

Њихова намјера је јасна и сажета у науму да се омогући да доминантне буду дезинформације и промоција агресије коју руски медији свакодневно шире, наводи члан Предсједништва Либералне партије

Крња нелегитимна влада у техничком мандату не престаје да понижава грађане Црне Горе и да отворено исказује свој проруски карактер чиме цијелом свијету жели показати да наша држава не поштује међународно право, конвенције и људска права, каже Јован Рабреновић, члан Предсједништва Либералне партије.

- Њихова намјера је јасна и сажета у науму да се омогући да доминантне буду дезинформације и промоција агресије коју руски медији свакодневно шире. Одлазећа влада нема намјеру поступити по обавезујућим закључцима Савјета Европске уније од 1. марта 2022. године о рестриктивним мјерама за медије који долазе из Русије и преко којих се врши отворена пропаганда руске агресије на Украјину. Срамној одлазећој влади задатак је да до задњег тренутка свога антицрногорског ангажмана уради све како би нас што даље и више дистанцирали од Европске уније, западне цивилизације и друштва уређених демократских држава - каже Рабреновић у саопштењу.

Како истиче, сада већ отвореним подржавањем руске агресије на Украјину потврдили су да су највећа црногорска срамота и да ће их историја памтити као подржаваоце аутократских тоталитарних режима и негаторе суверенитета и територијалне цјеловитости међународно признатих држава и њихових граница.

- На крају, наивно је било очекивати да ће братија предвођена квазивјерским фанатицима попут Здравка Кривокапића, Весне Братић, Стијовића, Милатовића, Спаића и осталих непоменутих али подједнако одговорних, након годину и по отворене антицрногорске политике, урадити нешто по чему би их грађани Црне Горе и цивилизованог свијета могли памтити. Недоношењем одлуке о забрани емитовања и реемитовања руских пропагандистичких канала, односно ограничењу њихових програмсклих садржаја потврђујете да сте саизвршиоци агресије, уништавања градова, разарања школа, вртића и болница, убијања цивила и егзодуса милиона украјинских избјеглица. Нема мјеста у царству небеском за оне који могу подржавати и смрт недужних и оправдавати злочине над народом било којим народом Украјине - пише у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 07:33