/ - FOTO: LP
18/10/2021 u 12:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раковић: ЛП има развојне пројекте за Мојковац, да млади остају овдје

Мојковац и Мојковчани то могу да остваре јер то заслужују. Мојковац је мој град! Мојковац је град мојих предака! Мојковац ће бити и град моје ђеце и мојих потомака, наводе у саопштењу

О Мојковцу се говори са сјетом и историјским пијететом, говори се о њему какав је био некада и шта је значио за прошлост Црне Горе а ријетко када чујемо да се о њему говори као граду будућности и просперитета, сматра Андреа Раковић, предсједница Иницијативног Одбора Либералне партије Црне Горе за Мојковац

-Моја визија и визија нас у Либералној партији је изградња Мојковца као града наше будућности и напретка, града који ће по свом економском и друштвеном значају бити средиште сјеверног региона Црне Горе. Први значајан концепт који желимо промовисати и за чију реализацију ћемо се залагати, како би били остварени сви планирани циљеви модернизације и развоја Мојковца је концепт Мојковац- Паметни град или Смарт цитy Мојковац. Овај Концепт паметног града ће бити усмјерен на продуктивну, ефикасну и транспарентну градску управу, дигиталну инфраструктуру, паметно управљање енергијом и инфраструктуром, комуналне услуге, одрживу урбану мобилност, привреду, екологију и валоризовање туристичких и производних потенцијала-наводе у саопштењу.

Додају: "Прва карика, у том низу неопходном за развијање града, треба да буде проширење избора средњих школа што би спријечило одлазак младих на школовање у друге околне градове, јер самим тим сваке године све мање средњошколаца се уписује у мојковаче средње школе што за резултат има мањи број ученика који се по завршетку средње школе враћа у свој родни град".

-Мојковцу недостаје пољопривредна школа и пољопривредни факултет, а њихово отварање би било од значаја за задржавање младих у граду на обали “Сузе Европе” и дало би им шансу да планирају да остану на селу уз своје родитеље и да на стручан, научно утемељен начин развијају своја породична газдинства и свој град-наводе у саопштењу.

Додају: "Као друга битна карика развоја пољопривреде је свакакао пласман свих произведених количина пољопривредних производа, меса, млијека и мљечних производа без проблема у наплати и даљем покретању прерађивачких капацитета".

-Ми у Одбору Либералне партије Мојковац ћемо се залагати да, након избора и када ћемо бити дио локалне власти, као свој први задатак који планирамо да остваримо а који је уједно и обећање грађанима Мојковца, у граду под окриљем градске управе буде отворена продавница која ће продавати откупљене производе са територије цијеле општине. Такође ћемо радити на повезивању туристичких и угоститељских предузећа како у Мојковцу тако и у континенталном и приморском дијелу Црне Горе са нашим организованим и удруженим пољопривредним произвођачима како би цјелокупна унапријеђена производња била без проблема правовремено пласирана на обострану корист свих у том ланцу-саопштили су из ЛП.

Додају: Мојковачки либерали не желе да напусте свој родни град, већ желе да му дају нову снагу и полет и да нам се врате сви наши суграђани који су своје име и каријере градили и развијали диљем Црне Горе и цијелог развијеног свијета".

-Ми,  Мојковчани хоћемо град по мјери наших амбиција и визија без подјела на нације, вјере, младе и старе јер смо ми ван таквих образаца и оквира понашања. Наша будућност је онака какву имају млади у планинским дјеловима Аустрије, Италије, Швајцарске, Шведске и који живе и раде на највишем животном стандарду без потребе да напуштају свој родни град и своје породично окружење. Мојковац и Мојковчани то могу да остваре јер то заслужују. Мојковац је мој град! Мојковац је град мојих предака! Мојковац ће бити и град моје ђеце и мојих потомака-закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:11