Вуксановић Станковић / - BALSA RAKOCEVIC
13/06/2021 u 12:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП: Вуксановић Станковић није подржала амандмане ДФ-а

О каквоj политичкоj манипулациjи jе риjеч, говори и чињеница да jе предлагач прихватио амандман на одбору, самим тим о амандману се одбор не изjашњава, већ постаjе самим тим саставни дио предлога закона, наводи се у саопштењу

Посланик СДП-а Драгиња Вуксановић Станковић ниjе на Одбору за здравство, рад и социjално старање подржала амандмане ДФ коjима се смањуjе броj година за обавезно пензионисање са 67 на 66. У дискусиjи на одбору указала jе на правну немогућност усаглашавања Закона о раду са Законом о ПИО, наводи се у саопштењу Социјалдемократске партије (СДП).

О каквоj политичкоj манипулациjи jе риjеч, говори и чињеница да jе предлагач прихватио амандман на одбору, самим тим о амандману се одбор не изjашњава, већ постаjе самим тим саставни дио предлога закона.

- Основни разлог измjена Закона о раду jе било повећање минималне зараде са 222 на 250, због чега jе СДП и подржао закон, будући да jе то био наше програмске политике у протеклих неколико година.

Позивамо предлагаче, социjалне партнере и Владу да хитно започну диjалог и нађу рjешење како посљедице не би трпjели грађани. То би био jедини одговоран однос Владе и предлагача да кроз диjалог са представницима синдиката нађу адекватно рjешење - наводи се у саопштењу СДП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:19