Јован Вучуровић / - Јован Вучуровић
29/06/2021 u 10:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Направити нови договор о предсједнику Владе, Влади и предсједнику парламента

Рачунамо да ће сви у парламентарној већини одговорно приступити тој новој реалности и у складу са њом се понашати, рекао је Вучуровић

У сусрет новој рунди преговора парламентарне већине, из Демократског фронта је саопштено да они инсистирају на договору који би уважио реалност и да воља грађана са избора буде пресликана и на Владу и на парламент. 

- Тренутно стање је неодрживо, и зато ми инсистирамо на договору, који би уважио реалност, а не да се правимо како се ништа није десило протеклих дана. Они који су нас гласали 30. августа очекују да њихова воља буде пресликана и на Владу и на парламент, а то је и азбука демократије, која је у нашем случају поништена избором некакве експертске владе - поручио је за портал Дан посланик ДФ-а Јован Јоле Вучуровић.

- Рачунамо да ће сви у парламентарној већини одговорно приступити тој новој реалности и у складу са њом се понашати. Прије свега, важно је да направимо нови договор о предсједнику Владе, Влади и предсједнику парламента, јер је неприродна и неодржива ситуација у којој ти људи имају подршку само 14 посланика - истакао је он.

Вучуровић је нагласио да „договор кућу гради“.

- Дакле, оптимисти смо, вјерујемо да постоји велики простор за разговор и договор, јер, уосталом, договор кућу гради. А ако договора нема, онда ће народ одлучивати о нама и нашим политикама - закључио је Вучуровић у разговору за наш портал.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:56