Odbor za zdravstvo, odbor za zdravstvo rad i socijalno staranje, Maja Vukcevic / ODBOR ZA ZDRAVSTVO, ODBOR ZA ZDRAVSTVO RAD I SOCIJALNO STARANJE - IVAN PETROVIC-IPE
21/10/2022 u 12:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vukićević: Preko mojih leđa nećete sačuvati Raška i Ranka

Moj stav o njima je jasan, nikada nisu ni smjeli da budu u Vladi, posebno ne u Vladi nastaloj zloupotrebom glasova građana koji su glasali za smjenu DPS-a i SDP-a, kazala je ona

Ukoliko neko želi da sačuva Ranka Krivokapića i Raška Konjevića na funkciji, i da vrati neke lične dugove, to sigurno neće raditi preko mojih leđa, poručila je funkcionerka DNP-a  i predsjednica Zakonodavnog odbora Maja Vukićević. 

Reagovanje Vukićević prenosimo u cjelosti: 

Ovo je moj odgovor na zahtjev predsjednice Skupštine da Zakonodavni odbor razmotri da li je predlog Vlade o razrješenju ministara ustavan i u skladu sa pravnim propisima. Sam zahtjev me iznenadio jer vjerujem da je predsjednici Skupštine i te kako poznato da se o ovom pitanju ne može raspravljati u odboru, jer isti za to nije zadužen, niti se ikada ranije pri izboru ili razrješenju ministara tražilo mišljenje odbora. 

Kada sam izabrana za predsjednicu odbora rekla sam da ću čuvati i sopstveni ali i dignitet samog odbora i svojih kolega. Ne želim da budem dio političkih igara, niti da bilo ko zbog svog kukavičluka prebacuje lopticu na Zakonodavni odbor, pozivajući da održimo sjednicu za koju nismo nadležni, jer je vjerujem plan bio da moguće  nepostojanje kvoruma na samom odboru, bude izgovor da se ovo pitanje ne razmatra u Skupštini Crne Gore. 

Moj stav o njima je jasan, nikada nisu ni smjeli da budu u Vladi, posebno ne u Vladi nastaloj zloupotrebom glasova građana koji su glasali za smjenu DPS-a i SDP-a. 

Birala ih nisam, ali ću ih vrlo rado razriješiti u Skupštini, pa pozivam predsjednicu Skupštine da u skladu sa Poslovnikom i svojim ovlašćenjima ovo pitanje stavi na dnevni red.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 14:12