Državno prvenstvo Crne Gore u savremenim plesovima / - -
25/04/2024 u 14:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Državno prvenstvo Crne Gore u savremenim plesovima 28. aprila

Jedan od najvećih plesnih događaja u Crnoj Gori održaće se 28.aprila u sportskoj dvorani "Bemax Arena" u Podgorici, sa početkom u 8.30 časova.

Takmičarski rekordi u prijavama na nacionalnom nivou su oboreni, pa će se na ovom prvenstvu pojaviti preko 1500 plesnih takmičara sa preko 1800 plesnih izvedbi, najvili su organizatori.

- Oni nam dolaze iz 20 plesnih klubova  iz gotovo svih gradova Crne Gore. Na Državnom prvenstvu boriće se za titule državnih prvaka i ulazak u tim koji će Crnu Goru predstavljati na evropskim i svjestkim prvenstvima. Prvenstvo se održava pod okriljem Plesnog saveza Crne Gore, a organizacija prvenstva ove godine povjerena je  plesnom klubu "Mystic", koji djeluje u Podgorici i u Prijestonici Cetinje, navodi se u saopštenju.

image

Državno prvenstvo Crne Gore u savremenim plesovima

- -

Pravo učešća imaju svi takmičari koji dolaze iz licenciranih klubova PSCG, sve uzrasne i takmičarske kategorije, kao i svi stilovi definisani Takmičarskim pravilnikom PSCG.

Plesači Bjutija izdominirali na Intenacional Dance Openu u Beogradu

Sudijski panel broji 7 nacionalnih i internacionalnih sudija iz Crne Gore i inostranstva.

- Zadovoljstvo nam je da istaknemo da će i tribine  Bemax Arene biti otvorene za posjetioce tokom cijelog dana takmičenja. Takmičenju će prisutvovati  posebne zvanice iz krovnih istitucija sporta u Crnoj Gori, mediji i sponzori koji su se nesebično dozvali na pomoć u organizaciji i promociju takmičenja. Svečano otvaranje i defila plesača predviđeno je za 18 časova, ističu organizatori.

Kako se dodaje, nakon takmičenja u 22 sata održaće se “Gala night”, na kojoj će se za novčane nagrade boriti najzapaženiji takmičari i plesne izvedbe po mišljenu sudija.

- Plesni savez Crne Gore i plesni klub "Mystic" svim plesačima Crne Gore, svim kolegama i svim plesnim klubovima  žele srećne pripreme i puno uspjeha na takmičenju, poručeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:03