Дејан Цукић / Кроација рекордс
08/03/2022 u 12:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Нови сингл Дејана Цукића инспирисан болешћу пријатеља

Нова пjесма и спот "Ти си моj брат" је четврти службени сингл с албума "ПЛАН Б"

Чувени кантаутор, рок пjевач и рок новинар, Деjан Цукић представио jе недавно нову пjесму и спот "Ти си моj брат".

Попут броjних колега Деjан се одазвао позиву Зорана Коневића, идеjног творца и оснивача Фондациjе ПЛАН Б, да буде дио пројекта и сними овај сингл. Аутори Цукићеве пјесме су Зоран Коневић и Схридхар Соланки, док се за одличан аранжман и овог пута побринуо Воjислав Аралица.

Пjесма "Ти си моj брат" четврти jе службени сингл с албума "ПЛАН Б" чиjи се излазак планира краjем априла у издању Croatia Records и Tesla Music. Претходили су му "Зрно чаролиjе" Звонимира Ђукића Ђулета, "Загледан" Драги Jелића те "Вjетар" Маyе Сар.

Дејан Цукић није случајно дио овог пројекта. Како је открио, прича почиње почетком 80-их када је био у бенду који се звао Булевар, а у којем су као бубњар и гитариста свирали и Предраг Јаковљевић и Зоран Коневић.

- Од тинејџерских дана сам са Предрагом Јаковљевићем Батом који је бубњар, који је после распада Булевара имао сјану каријеру, свирао је са Викторијом, са Заном итд. Био је тражен бубњар, али је престао да се бави музиком. У последњој фази рада групе Булевар, као замјена гитаристи Ненаду Стаматовићу нам се продружио Зоран Коневић. Нажалост није направио каријеру у музици, али је направио озбиљан посао као бизнисмен у Канади - испричао је Цукић.

Како је истакао, много година касније Бата бубњар је запао у здравствене проблеме и Зоран му је пуно помогао.

- То што је урадио за њега је заправо инспирисало Зорана да осмисли нешто што је њему драго, како би се његове пјесме које је писао и које и даље пише ван посла, чују у његовој домовини, а с друге стране да покрене нешто што је веома хумано, а то је једна фондација која би имала за циљ да помогне музичарима који западну у здравствене проблеме. Зоран је ангажовао Воја Аралицу, једног од најбољих продуцената, слао му те пјесме и онда су разни извиђачи из читавог региона те његове пјесме, које су оригинално на енглеском, писали текстове на нашем језику и пјевали их. Мени је припала част да будем четврти на компилацији са пјесмом "Ти си мој брат" чији је текст директо инспирисан ситуацијом у којој је био Бата Јаковљевић, иако је он срећом добро. Надамо се да ће Фондација на тај начин моћи да помогне музичарима. Оно што је најбитније је да је Зоран окупио једну екипу доктора који су на располагању фондацији и који би помогли музичарима који су у зудравственим проблемима - казао је Цукић.

Звијезде не маре за преводе биографија

У протеклом периоду Цукић је радио веома креативне ствари. Недавно је изашала биографија једног великог свјетског музичара коју је он превео.

- Биквално прошле недјеље је изашла аутобиографија Ленија Кравица то је оно што сам радио када су преводи у питању. Тренутно имам неких 15-ак књига, али једини којег сам упознао и којем сам успио да поклоним своју књигу је Били Ајдол. Музичари чак немају много везе са својим издањима, њих то баш много не занима. Пожелио сам да преведем биографију вође групе Смит али је он ставио забрану на преводе и не жели да његова аутобиогарфија буде превођена, па ко жели да чита мора да научи енглески - открио је Цукић.

Он је небројено пута радио хуманитарне концерте и врло је емпатичан и спреман да помогне.

- Музичари су увијек спремни да помогну, али из неког разлога када музичари закукају да им је тешко људи нису баш нарочито забринути. Ако сами себи не помогнемо нико неће. Фондација је опис онога што покушавамо да урадимо јер кад план А не успије онда се прелази на план Б - објаснио је Цукић.

Повратак на регионалну сцену Деjан Цукић jе уз своj Спори ритам бенд обиљежио 2019. године с новим студиjским издањем "Улица без броjева" и компилациjом "Greatest Hits Collection". Нажалост осим промоција у издавачким кућама пандемија је прекинула промотивни пут албума.

- Промоција је лијепо кренула и београдска и загребачка. Најбољи начин промоције за мене је увијек био живи контакт са људима и концерти. Концерти су оно што људе приближава. Били смо сасјечени у коријену и те последице осјећамо и дан-данас - казао је умјетник, који је у међувремену радио примијењену музику и рекламе, али се није више враћао на албум.

Недавно су Цукић и Спори ритам бенд свирали на концерту посвећеном Драгољубу Ђуричићу.

- У Београду смо имали диван концерт за нашег драгог Драгољуба Ђуричића који нас је напустио прије годину дана. У Атељеу 212 је он имао традиционалне концерте са бубњарима, али овом приликом уз бубњаре је дошла екипа бендова у којима је Ђуричић свирао - казао је Цукић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 08:53