/ POLICíA NACIONAL
21/09/2021 u 17:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Пало 106 чланова италијанске мафије: Опрали 10 милиона еура

Терете се и за превару, трговину дрогом, отмице, фалсификовање докумената, повреде, пријетње, принуду, пљачку са насиљем и илегално држање оружја

Шпанска полиција је, заједно са колегама из Италије, разбила италијанску мафију оптужену, између осталих злочина, и за прање више од десет милиона еура од компјутерских превара. Ухапшено је 106 особа.

- Организација је прала новац за различите италијанске мафијашке кланове, попут Casamonice, Camorra napolitana, Nuvoletta и Sacra Corona Unita. Извршено је 16 претреса у Шпанији и два у Италији. Откревна је и плантажа марихуане сачињена од више од 400 биљака- саопштено је из шпанске полиције.

image
POLICíA NACIONAL

Ухапшени се терете за припадност криминалној организацији, превару, трговину дрогом, прање новца, отмице, фалсификовање докумената, повреде, пријетње, принуду, пљачку са насиљем, пљачку са силом, превару из социјалног осигурања и илегално држање оружја. 

- Организација је имала висок степен техничке способности, што јој је омогућило да покрије различите облике рачунарских превара, као што су phishing , smishing , vishing , sim svapping , CEO преваре и хаковања комерцијалних компанија. Зарадили су више од десет милион еура у једној години истраге. Тај новац је опран преко њихових компанија или путем крипто имовине. Блокирано је 118 банковних рачуна- појаснила је тамошња полиција.

image
POLICíA NACIONAL

Ова група криминалаца успјела је да се насели и уђе у различите слојеве друштва: пословне мреже, адвокатске канцеларије и банкарске субјекте, између осталих. Истраге су такође омогућиле да се потврди да је организација била укључена у активности проституције, продају оружја, трговину дрогом, отмице, преваре, крађу идентитета, фалсификовање докумената, злочине против социјалне сигурности, поред пљачки са силом, премлаћивања, па чак и у два убиства.

image
POLICíA NACIONAL

- Количина новца коју су добили била је толико велика да су управљали стотинама банковних рачуна које су непрестано отварали и затварали, једном приликом су киднаповали жену и, након што су јој пријетили оружјем, одвели је до банкомата како би украли сав новац- саопштено је из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:36