Emanuel Makron kao Hitler / - TVITER
31/07/2021 u 07:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Осванули билборди са ликом Макрона у нацистичкој униформи

Нисам ово уопште очекивао. Да ће предсједник поднијети жалбу против француског држављанина, рекао jе Флори, власник француског предузећа за улично оглашавање

Мишел-Анж Флори, власник француског предузећа за улично оглашавање, одлучио jе да неке од своjих билборда искористи за оно што jе назвао вјежбом политичке сатире: постављањем слике на коjоj се види предсједник Емануел Макрон обучен као Адолф Хитлер.

Макронови приватни адвокати и његова странка поднијели су тужбу наводећи да прикази представљаjу jавну увреду, а Флори jе рекао да га jе полициjа контактирала поступаjући по тужби, пренио jе Роjтерс.

Флори jе поставио Макронове билборде као одговор на закон коjи jе овог мјесеца усвоjио парламент коjим се људима забрањуjе приступ неким jавним мјестима, осим ако нису потпуно вакцинисани против ковид-19 или не покажу свјеж негативан тест.

Он jе рекао да, када се ради о исмијевању предсједника коjи jе представљен као диктатор, онда то постаjе бласфемиjа и неприхватљиво jе.

Жан Еноши, Макронов адвокат, рекао jе да jе тужба поднијета у личном своjству због увредљиве природе поређења предсједника Републике са Адолфом Хитлером.

Представник Макронове странке саопштио jе да jе поднио засебну тужбу због увреде и изазивање мржње.

"Нисам ово уопште очекивао. Да ће предсједник поднијети жалбу против француског држављанина", рекао jе Флори.

"Jа правим карикатуре. Људима се то може и не мора свидјети, али свеjедно jе, карикатура ће остати карикатура", истакао jе он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

22. septembar 2021 04:29