/ Фото: Илустрација
26/07/2021 u 18:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Авокадо и зелено поврће су кључни за концетрацију и бистрину ума

Конзумирајте ове намирнице у што већим количинама

Храна је кључна за регулацију нивоа расположења и енергије у нашем организму. На тај начин утиче директно на концетрацију и има моћ да утиче на бистрину ума и памћење, па се из тог разлога препоручује конзумирање ових намирница у што већим количинама.

Доносимо вам три зелене намирнице, чијим конзумирањем ћете ојачати своју концетрацију.

Авокадо

Сваки људски орган завистан је од дотока крви, посебно мозак и срце, због чега се препоручује конзумација авокада који побољшава проток крви.

Авокадо је пун влакана што помаже ублажити глад и допринијети истовремено бољој концетрацији.

Зелено лиснато поврће

Зелено лиснато поврће је пуно каротеноида и антиоксиданаса, што повећава моћ мозга и помаже да га заштитимо. Исто тако је богат и Б витамином, који доказано помаже бољем памћењу, снази мозга и здрављу.

Зелено лиснато поврће препоручује се да се конзумира за бољу концентрацију, а садржи и фолну киселину која побољшава бистрину ума.

Зелени чај

У зеленом чају налазе се теанин који повећава активност алфа таласа, који повећава ниво смирености и кофеин који вам помаже при концентрацији и држи вас будним.

Теанин отпушта кофеин спорије, а та два састојка производе бољу способност усмјеравања пажње и побољшавају прецизност и брзину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:03