/ Фото: Илустрација
09/07/2021 u 13:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медитеранска исхрана је најбоља заштита од сунца

Ова исхрана ће заправо осигурати младеначки сјај коже

Медитеранску исхрану одликује велика количина поврћа - то значи да се у готово сваком вашем јелу треба пронаћи неки плод поврћа као што су парадајз, кељ, брокула, спанаћ, мрква, краставци и лук.

Воће би такође требало често конзумирати, као и рибу и маслиново уље. Слаткиши, црвена меса и газирана пића се избјегавају у великом кругу.

Свјеже воће као што су банане, смокве, датуле, грожђе, диње и друго имају благотоворно дејство за организам.

Докторка Дорис Деј с њујоршког Универзитета  објаснила је зашто је медитеранска исхрана најбоља за заштиту од сунца.

- Једна од најздравијих на свијету - ова исхрана заправо ће ти осигурати младеначки сјај коже, довољну влажност без потребе за узимањем додатних суплемената - рекла је докторка.

Она је истакла да овакав начин исхране има виештруку корисност за здравље, али и летот и елестичност коже.

- Храна заступљена у медитеранској исхрани садржи антиоксидансе, садржи витамине, минерале и фитонутријенте, и може надокнадити штетне учинке УВ зрачења тиме што повећава природну одбрану ваше коже. На љето према јесени имамо парадајз, шипак, тиквице које су невјероватне за кожу. Садрже читав низ антиоксиданса, до витамина Ц до витамина А, калијума, магнезијума. Сви су то битни за кожу - рекла је докторка Деј.

Докторка је нагласила да конзумирање хране богате антиоксидансима није замјена за свакодневно ношење креме за сунчања и преједање малинама не може заштити кожу од негативних последица изложености УВ зрачења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:40