/ - ФБ
02/04/2022 u 07:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Триколоре

Рај за непца и очи, торта фантастичног укуса

Торта трицолоре све ће вас одушевити и укусом и изгледом.

Састојци за кору:

2 јаја собне температуре

180мл млаког млијека

100мл уља

170гр брашна

230гр шећера

40гр какао праха

1 кашичица соде бикарбоне

1 кашичица прашка за пециво

2 кашичице ванилиног шећера

прстохват соли

50мл вреле воде

image
- ФБ

Састојци за крему:

2 жуманца

40гр шећера

15гр густина

130мл млијека

кашичица ароме ваниле

коцкица маслаца (око 10гр)

200гр маскарпоне сира

200гр слатке павлаке

3-4 кашике шећера у праху

1 кашика ванилиног шећера

50гр боровница свкежих или залеђених

кашика шећера

2 кашике густина размућеног са двије кашике хладне воде

За кору ручно жицом умутити јаја са млијеком и уљем. Додати шећер, па затим и брашно, какао (обавезно просијати), соду бикарбону и прашак за пециво. Кратко измијешати док се састојци споје па додати кључалу воду и све кратко повезати. Сипати у калуп пречника 18цм обложен пек папиром по дну и страницама. Пећи у загријаној рерни на 150Ц око 50 мин. (провјерите чачкалицом). Када се потпуно охлади, пресјећи кору хоризонтално на три дијела.

За фил умутите жуманца са шећером и густином да добијете глатку смјесу. Млијеко и ванилу загријати до кључања па у танком млазу сипати у жуманца све вријеме мутећи миксером. Фил вратити на ринглу и мијешати нон.стоп на тишој ватри док не постане као пудинг. Пресути у стаклену посудицу, измијешати са путером и покрити пријањајућом фолијом директно преко фила и оставити да се охлади.

Боровнице загријати са шећером па их изблендати када омекшају. Вратити на ринглу, умијешати размућени густин и мијешати док се не згусне. Охладити као и фил.

Сипати у већу посуду немућену слатку павлаку, маскарпоне и шећере и све заједно умутити миксером у чврст крем. Додати жути фил и све повезати. Сада добијени фил подијелити на два дијела, један оставити какав јесте а у други умијешати боровнице.

Филовати - прво кора, бијели фил, па кора, боровница фил, па последња кора. Последњу кору можете премазати ганашом од бијеле чоколаде (80мл вреле али не прокључале слатке павлаке прелити преко 100гр ситно исјецкане бијеле чоколаде и измијешати док се скроз не сједини. Охладити потпуно пар сати у фрижидеру па умутити миксером).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 04:58