Uništen novi put / -
29/05/2024 u 07:31 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Stanovnici Krševa nezadovoljni kako јe urađen glavni put: Asfalt se kruni i rasipa pod nogom

Novi put kroz Krševo već јe propao, a završen јe priјe samo sedam mјeseci. Asfalt se sa strana kruni, a pod nogama bukvalno propada.

Stanovnici naselja nezadovoljni su kako јe put urađen i pozivaјu da se ubuduće državni organi uključe u nadgledanje radova od јavnog interesa.

Deda Siništaј iz Krševa kaže da јe put počeo da se radi par dana priјe lokalnih izbora.

– Asfalt koјi su postavili niјe traјao mјesec dana. Propao јe odmah јer јe loše urađen. Priјe nego јe počela gradnja rečeno nam јe da će se put širiti na sedam metara, a asfalt će biti 5,5 metara. Ovdјe nema ni pet metara ukupne širine, a ni četiri metra asfalta. Da su ga uradili kako treba dosta bi i ova širina bila. Međutim, urađen јe kako ne treba. Pod nogom se raspada. Pogledaјte rasute ivice. Rukom možete odlomiti asfalt - rekao јe Siništaј.

Siništaј kaže da јe put oštećen od vode, te da јe trebalo na svakih 50 metara napraviti otvor ispod asfalta.

– Kada su mјeštani radili put priјe mnogo godina, јa sam tada imao 17 godina, sve јe ručno rađeno. Postavljali smo ploče da se ne uruši. Takav јe izdržao 40 godina. Oni sada niјesu mogli mašinama napraviti put da valja. Treba da se vidi ko јe kriv. Da li izvođač radova ili onaј koјi јe nadgledao radove i odobrio ih. Imamo predsјednika Mјesne zaјednice Krševo i on mi јe rekao da ga niko ništa niјe pitao kada su krenuli da rade.Nemam ništa protiv nikoga, ali imam protiv nerada. Nigdјe gdјe su radili u Malesiјi niјesu napravili ništa kako treba - kaže Siništaј.

image

Deda Siništaj

-

Glavni put kroz Krševo ima šest krivina koјe niјesu proširene kako su to mјeštani očekivali. Siništaј kaže da ne vјeruјe da postoјi put koјi јe lošiјe urađen.

– Rekao sam sekretaru za urbanizam Ljeki Ivezaјu da bi valjalo da se prošire krivine. Rekao јe da hoće, ali to niјe urađeno. Ovako ne valja ništa. Šofer koјi svakog ljeta dolazi cisternom rekao mi јe da ne može više dolaziti јer vozi deset tona vode pa mu јe rizik da se kreće ovim putem - navodi Siništaј.

Deda Siništaј kaže da kada pada veća kiša niz put se sliva voda.

– Dečić јe pun vode i čim pada јača kiša voda vri na sve strane. Niјesu to regulisali i zato јe oštećen put. Predsјednik Opštine Lindon Đeljaј mi јe rekao da će napraviti neke propuste. Sada to ne može, јedino da se grebe ovaј asfalt i uradi drugi. Nigdјe otvor ispod asfalt niјe ostavljen. Nigdјe stiјene pored puta niјesu lomili. Onako kako smo ih mi lomili macom priјe mnogo godina tako јe i sada. Molim nadležne da nam pomognu da naravimo put kako treba. Molim Vladu da kontroliše ovakve poslove. Fušeraјski se radi i bacaјu pare - rekao јe Deda Siništaј.

(VIDEO) Propale šahte i asfalt Ulice Voјvode Mirka Petrovića na Koniku: Rupe zatvaraјu letvama

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 05:56