Фото: ВЦГ / - Фото: ВЦГ
14/06/2021 u 15:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Заставник Дејан Рајачић упућен у НАТО мисију у Ираку

Рајачић ће провести шест мјесеци у тој земљи, обављајући дужности логистичког подофицира при Багдадском дипломатском центру за подршку (БДСЦ)

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе (ВЦГ), бригадни генерал Милутин Ђуровић, примио је данас заставника Дејана Рајачића, који ће бити упућен у НАТО мисију у Ираку (НАТО Миссион ин Ираq – НМИ), саопштено је из Министарства одбране.

Састанку је присуствовао и начелник Одјељења за операције Генералштаба ВЦГ, потпуковник Митар Кликовац.

Ђуровић је истакао да вјерује да ће Рајачић достојно представљати своју земљу и професионално обављати све задатке. Нагласио је да заставник има посебну одговорност као први припадник који одлази у НАТО мисију у Ираку, због чега ће искуства која буде стекао бити од великог значаја за Војску Црне Горе.

Начелник Генералштаба је нагласио да је сигурност наших припадника у мисијама увијек приоритет, те да ће Рајачић обављати дужности у заштићеним зонама, упркос комплексној безбедносној ситуацији у Ираку.

Рајачић ће провести шест мјесеци у тој земљи, обављајући дужности логистичког подофицира при Багдадском дипломатском центру за подршку (БДСЦ).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:44