Nik Đeljošaj / - FOTO: VLADA
25/10/2024 u 13:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Crna Gora se pridružila BDN mreži

Crna Gora se pridružila Blue Dot Networku (BDN) tokom zvanične posjete potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku, Nika Đeljošaja Vašingtonu.

Đeljošaj i vršilac dužnosti pomoćnice sekretara Biroa za ekonomske i poslovne poslove Stejt departmenta Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Ejmi Holman, razmijenili su pisma o članstvu Crne Gore u BDN mreži.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja je saopšteno da je učešće Crne Gore u BDN mreži potvrda posvećenosti privlačenju investicija koje poštuju međunarodne standarde za kvalitetnu i održivu infrastrukturu.

- Članstvo pokazuje posvećenost Crne Gore izgradnji infrastrukture koja koristi lokalnim zajednicama i poštuje principe održivosti, kao i uspostavljanju snažnih mjera zaštite od korupcije i transparentnim i inkluzivnim poslovnim praksama - navodi se u saopštenju.

BDN je multilateralno partnerstvo između nekoliko zemalja, uključujući Australiju, Češku, Japan, Španiju, Švajcarsku, Veliku Britaniju i SAD, a razvila ga je Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

- Njegov osnovni cilj je podržavanje ulaganja privatnog sektora u infrastrukturne projekte pružanjem garancija da su sertifikovani projekti visokog kvaliteta i u skladu sa globalnim standardima za životnu sredinu i društvenu odgovornost - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 14:28