/ фото: Управа полиције
18/09/2021 u 16:37 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

(ФОТО) Акција полиције у Будви: Пронађени оружје и дозволе издате у филијали МУП-а

Пронађене су три пушке и два пиштоља, 1.411 комада пиштољске и 297 комада пушчане муниције, као и самострел

Будванска полиција је данас у Будви, поступајући по наредби судије за истрагу Основног суда у Котору, извршила претрес два возила и три објекта које користе седам држављана Републике Турске у мјесту Марковићи.

- Пронађене су три пушке и два пиштоља, 1.411 комада пиштољске и 297 комада пушчане муниције, као и самострел. Уз сагласност поступајућег тужиоца пронађено оружје и муниција су привремено одузети и биће предмет вјештачења у Форензичком центру у Даниловграду- речено је из полиције.

image
фото: Управа полиције

Такође, у комуникацији са тужилаштвом, биће спроведене мјере и радње из тужилачко полицијске надлежности, у циљу провјере начина добијања дозвола за држање и ношење оружја која посједују ова лица, односно поштовања законских процедура приликом њихових издавања.

- Приликом претреса пронађене су дозволе за предметно оружје издате у филијали Министарства унутрашњих послова у Будви- истакли су из полиције.

image
фото: Управа полиције

Подсјећања ради, припадници црногорске полиције лишили су слободе недавно два службеника Одјељења управних послова - МУП, због злоупотребе службеног положаја. Осумњичени су тада лишени слободе на подручју Будве, а на терет им се ставља сумња да су одређеним безбједносно интересантним особама, блиских криминалним клановима, издавали дозволе за ношење оружја супротно закону. У станице полиције тада су приведени, након спроведене акције, незванично Горан Борета и Борис Боjовић. Полиција истражује да ли су недозвољене дозволе добијали Марко Љубиша Кан и Горан Словинић.

СДТ: Борета и Бојовић издали седам дозвола за оружје особама блиских клану

Специјално државно тужилаштво је 25. августа покренуло кривични поступак против јавног функционера - руководиоца – шефа Филијале за грађанска стања и личне исправе у Будви, Горана Борете и Бориса Боjовића, службеника Филијале за грађанска стања и личне исправе Будва запосленог на пословима издавања Одобрења за набавку оружја.

- Тако што су што од 01.10.2020. до 02.07.2021.године издали укупно седам одобрења за набавку оружја и издали исто толико дозвола за држање и ношење оружја лицима која не испуњавају опште услове за набавку и посједовање ватреног оружја. Предметна одобрења и дозволе издате су лицима М.Љ (Марко Љубиша Кан). О.К., Г.С. (Горан Словинић).а која лица су правоснажно осуђивана за извршење кривичних дјела са елементима насиља и којима се сходно чл.13 Закона о оружју не може издати одобрење за набавку оружја- речено је раније из тужилаштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

26. oktobar 2021 04:00