/ - POLICIJA ILUSTRACIJA FOTO: ž.B.
03/07/2024 u 15:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uhapšene dvije međunarodno tražene osobe

Službenici policije Crne Gore uhapsili su E.H. i F.B., za kojima je bila raspisana međunarodna potjernica.

-Službenici Sektora granične policije su na graničnom prelazu Sukobin, po osnovu međunarodne potjernice Interpol-a  Beč, lišili slobode lice E.H., državljanku Bosne i Hercegovine. Ona se potražuje na osnovu naredbe izdate od strane državnog tužioca u Beču po odobrenju Okružnog suda, u cilju obezbjeđivanja njenog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi pred nadležnim organima Austrije, zbog krivičnih djela teška krađa, krađa i prevara Krivičnog zakonika Austrije - navode iz Uprave policije.

E.H. je od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen ekstradicioni pritvor.

-Osim toga, po osnovu naše međunarodne potjernice u Italiji je lišeno slobode lice F.B. iz Austrije, koji se potražuje po osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od pet mjeseci po presudi Višeg suda u Podgorici, zbog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa i krivičnog djela pranje novca - dodaju iz UP.

U odnosu na navedeno dostavljena je informacija Ministarstvu pravde Crne Gore u cilju blagovremenog upućivanja ekstradicione dokumentacije nadležnim organima Italije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 15:12