Горан Даниловић / - Приватна архива
17/09/2021 u 11:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић тврди: Нисмо ништа знали о преговорима ДФ-а са Демократама

Нисмо никог вукли за рукав и трговали око мандата као око цјепаница, не отимамо се око мјеста по дубини и ширини, тврди лидер Уједињене

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић тврди да о преговорима које је у име коалиције За будућност Црне Горе водио ДФ са Демократама нису знали ништа.

- Нисмо о томе обавијештени ни поруком, ни позивом ни било како другачије. И не само што нисмо ми него нијесу ни неки други конституенти коалиције. Та уцјењивачка и неотесана политика је дубоко погрешна и никад неће донијети резултат. Никада нећемо разумјети зашто се наше колеге тако потцјењивачки односе са онима који имају мандат или два и чине парламентарну већину, а не труде се да ту већину од тачно 41 посланика не прошире за подршку још којег субјекта? Љутили се  или не "политички велеуми" морају знати да је то  непристојно, некоректно, незнавено и аматерски. Ипак, и када и тако поступају, а направе договор, ми подржимо колико год то било неваспитано и понижавајуће. Подржимо јер нам је као пристојним људима често више стало до резултата него до начина на који се до њега долази- каже Даниловић.  

Он наводи да је лично на посљедњем састанку парламентарне већине молио да се у тишини договоре они који су тада били у највећем неспоразуму око реконструкције или избора нове Владе и да потом ми остали само помогнемо да се рјешење уобличи.

- Али ствар се не рјешава тако што се у поноћ објави медијима рјешење које је коначно и по систему "то је то - узми или остави". Понављам, то је дубоко погрешно и тјера свакога ко има и трунку достојанства да се успротиви без обзира на политичку цијену. Ако великим субјектима не требају мали онда нека свако ради као му воља; свађа, мирење сваки трећи дан, политичко истребљивање и понижаваје до бесвијести. Kада бисмо знали да је ово посљедње дешавање посљедње мучење ове врсте ми бисмо и то опростили. Ипак, на велику жалост, није. Није јер је редослед потеза погрешан и док се не промијени принцип и не потисне ужасни, а празни, политички его, неће бити боље и нећемо кренути новим путем- истакао је Даниловић. 

Према његовим ријечима, Уједињена није молила да буде дио побједничке коалиције.

- Нисмо вукли за рукав и трговали око мандата као око цјепаница, не отимамо се око мјеста по дубини и ширини и што је најважније ништа не морамо да чинимо нити нас ико од бивше или садашње власти може уцијенити. Ово је наш последњи апел и молба и коалицији ЗБЦГ и владајућој већини да се прекине ова пубертетска лакрдија и омаловажавање другога. Молимо због општег добра. Молимо зато што нисмо никоме дужни. Или ће бити тако или ћете тражити већину код оних који своје подршке наплаћују по навици - скупо и прескупо. Честитаћемо на томе само ако договор буде важио макар пар сати- закључио је Даниловић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:49