Demokrate Berane / - LOGO
21/06/2024 u 19:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Demokrate Berane: Nova srpska demokratija i Pokret za promjene da saopšte važe li dogovori

Predstavnici OO Demokrate iz Berana pozvale su svoje koalicione partnere da se izjasne važe li dogovori od prije dvije godine.

- Činjenica da već šest godina u Beranama vršimo zajedno lokalnu vlast valjda je, sama po sebi, dovoljno rečita da kaže da je s naše strane uvijek iskazivano poštovanje prema vama, kao kolegama sa kojima dijelimo javni prostor. Međutim, već duže od mjesec dana traje očigledna politička kriza u Beranama, kojoj uzroke čine odluke pojedinih odbornika koalicije „Za budućnost Berana“ (nekada – DF), i to, po kazivanju vaših predstavnika, odbornika Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene - saopštile su Demokrate.

S obzirom na sjednicu lokalnog parlamenta, koja je zakazana za utorak, 25. juna 2024. godine, sa početkom u 10 časova od svojih koalicionih partnera traže da iznesu svoj stav.

- S obzirom na činjenicu da nemaju javno saopšten stav po pitanju poštovanja dogovora o rotaciji na mjestu predsjednika Opštine Berane, smatramo da smo, kao odgovorni ljudi, dužni Berancima, ali i javnosti Crne Gore, da stavove svi, neskriveno, saopštavamo. Skladno tome, pozivamo vas da se javno, kao ozbiljne političke partije, odredite: Važe li dogovori koje smo postigli, o njima obavijestili javnost prije dvije godine i za koje smo, jedni drugima, pružili ruku ili ne važe? - zaklučuju Demokrate Berana.

Demokrate Berane: Očekujemo da odbornici održe riječ, predsjednik opštine mora biti izabran

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 20:52