Mandić sa ambasadorom Finske / - FOTO: SKUPšTINA CRNE GORE
19/06/2024 u 17:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandić sa Lindkvistom: Crnoj Gori važna podrška Finske na putu ka EU

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da Crna Gora može mnogo toga da nauči od Finske, te da nam je izuzetno važna podrška koju nam ta zemlja pruža u procesu ostvarivanja punopravnog članstva u EU.

Mandić je danas tokom sastanka sa nerezidentnim ambasadorom Finske u Crnoj Gori, Niklasom Lindkvistom ocijenio da je našoj zemlji sada najpotrebnija stabilnost i da će se to osigurati kroz rekonstrukciju Vlade.

-Takvo jačanje Vlade, naglašava predsjednik, stvoriće uslove za dalji ekonomski razvoj, nastavak i otpočinjanje radova na velikim infrastrukturnim projektima, prije svega novoj dionici autoputa i rekonstrukciji pruge Beograd-Bar, što bi za rezultat trebalo da učini našu zemlju liderom u regionu po visini plata i penzija - navodi se u saopštenju.

Ambasador Lindkvist je izrazio zadovoljstvo povodom susreta sa predsjednikom Mandićem, čestitajući mu tom prilikom na uspješnom vođenju Skupštine Crne Gore i ostvarenim rezultatima.

- On je dodao da Crna Gora uvijek može da računa na podršku Finske kada je u pitanju proces pristupanja EU, te da su svi zapazili rezultate koje naša zemlja postiže i da bi pristupanje Crne Gore EU poslalo snažnu poruku regionu da je taj cilj moguć i ostvariv - zaključuju iz Skupštine.

Sagovornici su razgovarali o zvaničnoj posjeti predsjednika Parlamenta Finske Jusija Hala-aha, koji će u jesenjem periodu, na poziv predsjednika Mandića boraviti u našoj zemlji.

Mandić sa Radevim: Cijenimo podršku Bugarske na našem putu ka EU

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 18:09