/ Foto: IVAN PETROVIC-IPE
06/12/2021 u 21:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: ДФ-у каче етикете Руса, а мени се не свиђају политичке ствари у Србији

Премијер по мојој мјери је неко из редова ДФ-а, тврди посланик ПзП-а

Посланик Покрета за промјене (ПзП) Бранко Радуловић казао је да је крајње незадовољан релацијама у владајућој већини, као и односом Владе уз оцјену да је потрошено годину дана који су могли бити искоришћени за развој Црне Горе.

- Нисмо дошли до потпуне ревизије 30-годишње аутократске власти, нисмо дошли ни до независних институција, нити до професионалних правосудних органа. Сви смо криви због тога, то је заједничка одговорност - рекао је Радуловић у интервјуу Парламентарном каналу.

Упитан да ли би у новом формату Владе имао кандидата за премијера, Радуловић је казао да му је битна програмска основа, али да би идеално рјешење био неко из његовог политичког блока.

- Доста је људи сад прихватило моју визију, али не знам колико су је свјесни и да ли само машу с њом. Био сам главни стожер и у претходном програму ДФ-а "Да ради Црна Гора" и он је оцијењен као изузетно квалитетан. Треба поћи од платформе којој треба добра и функционална организација. Трећи корак су персонална рјешења. Не може неко ко носи три-четири посто да буде главни актер. По мени је платформа ДФ-а супериорна - рекао је Радуловић и казао да би премијер по његовој мјери био из ДФ-а. 

На питање о могућности формирања мањинске владе на челу са Грађанским покретом УРА, Радуловић је казао да се поједини са стране боје утицаја Демократског фронта качећи им етикете Руса, русофила и Срба.

- То једноставно није истина. Ја нисам био од 90-их година у Русији и не свиђају ми се неке политичке ствари тамо и у Србији. Они можда желе да спасу Мила Ђукановића његове прошлости и играју се тако што би се договорили са Ђукановићем да се не кандидује на следећим изборима и повуче се из ДПС-а. То би значило велику издају Црне Горе - казао је Радуловић.

Kазао је да би најгора варијанта била да се ДПС врати на власт.

- Мање лошија варијанта је да остане оваква власт. Трећа мање лоша ствар је да дођу неке структуре које неђе спровести транзициону правду и да криминалци са оним што су опљачкали од грађана остану нетакнути. За мене је једина опција да три велике коалиције, мањине и неко из оних структура социјалдемократа који ће давати подршку и који ће проћи ревизију и чистилиште да би кроз двије трећине или три петине дошли до договора за одређене структуре и промјене Устава - рекао је Радуловић.

Говорећи о предложеном буџету, Радуловић је казао да је ријеч о "коски која је бачена грађанима" и која се састоји од многих дискриминација и може довести до горег стања.

- Имаћемо велики број амандманских интервенција на монструма од буџета" како би се дошло до нечега што је мање погибејно- закључио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:47