ЛОГО ГП УРА / - фото: ГП УРА
02/09/2021 u 14:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Осуђујемо сваки вид насиља и радикализације

Из одбора УРЕ Пријестонице даље наводе да Црна Гора и Цетиње морају наставити да баштине право на слободно изражавање, политичко дјеловање и другачије промишљање

Осуђујемо сваки вид насиља и радикализације који је ових дана све присутнији, саопштили су из цетињског одбора Грађанског покрета УРА.

Из цетињске УРЕ даље наводе да без обзира на различите ставове које су ових дана имали, када је у питању актуелни догађај устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, најоштрије осуђујемо јучерашњи напад на одборника Демократа Данила Мрваљевића.

-Памтимо много тежа времена када је буктио рат на просторима бивше Југославије, а наше Цетиње тада било препознато мјесто суживота и толеранције. Желимо да такво буде и данас и за то ћемо се снажно залагати- наглашавају из цетињске УРЕ.

Из одбора УРЕ Пријестонице  даље наводе да Црна Гора и Цетиње морају наставити да баштине право на слободно изражавање, политичко дјеловање и другачије промишљање.

-Желимо Црну Гору као демократску заједницу која ће промовисати парламентаризам и слободу говора као највеће вриједност демократског уређења. Апелујемо још једном све актере на важност смиривања тензија и давања заједничког доприноса очувању мира и безбједности свих грађана- закључују из цетињске УРЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:03