/ FOTO YOUTUBE
14/08/2021 u 16:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Меркел ће примати пензију од око 15 хиљада еура

У јулу је изјавила да након одласка са дужности планира да се добро одмори и размисли шта је то што је заправо занима

Њемачка канцеларка Ангела Меркел примаће пензију од око 15 хиљада еура, показује рачуница њемачког удружења пореских обвезника, преноси портал РТЦГ. Меркел, која иначе има 67 година, повлачи се из политичког живота након парламентарних избора у септембру, преноси Б92.

Пензија је израчуната на основу плата које је примала као представница у савезном парламенту, савезна министарка и канцеларка. Као и сви бивши канцелари и предсједници државе, Меркел ће имати право на службени кабинет. Држава ће јој такође плаћати секретара кабинета, двоје асистената, дактилографа и возача.

Меркел је канцеларка од 2005. године, а 2018. се повукла са челног мејста Хришћанско демократске уније и објавила да се неће такмичити за пети канцеларски мандат.

У јулу је изјавила да након одласка са дужности планира да се добро одмори и размисли шта је то што је заправо занима. За то, како је рекла, није имала времена за 16 година на дужности канцеларке.

- И онда ћу можда покушати да нешто читам, па ће ми се очи склапати јер сам уморна, па ћу мало одспавати и затим ћу видјети- рекла је Меркел.

Она је додала да јој неће недостајати вријеме у којем је стално доносила одлуке, иако ће та навика вјероватно значити да ће јој се углавном непрестано по глави вртјети шта све мора да учини.

- А онда ћу се врло брзо сјетити да то сада ради неко други. И мислим да ће ми бити јако драго због тога- рекла је Меркел.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:14