Светлана Кана Радевић / - Приватна архива/ ПГ биро
29/11/2021 u 13:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изложба радова Кане Радевић од 19. децембра у Модерној галерији

Изложба у Подгорицу долази из Венециjе, гдjе jе претходних пола године, а у оквиру сегмента главног програма Биjенала архитектуре, „collateral events”, по први пут међународноj jавности у том обиму приказала лик и дjело Светлане Кане Радевић

Након успjешног учешћа на овогодишњем Биjеналу архитектуре у Венециjи, изложба „Светлана Кана Радевић Послиjератна архитектура између центра и перифериjе” стиже и у Подгорицу, наводе из ПГ бироа.

– Од 19. децембра ове године до 1. марта 2022. године изложба о раду и стваралаштву наjзначаjниjе црногорске архитектице Светлане Кане Радевић биће отворена за jавност у простору Модерне галериjе Музеjа и галериjа Подгорице. Потпуно jе природно да Кана након успjешног боравка у иностранству дође кући. Тако jе било за њеног живота, вративши се у Титоград послиjе успjешних боравака у САД и Jапану. Након одличне реакциjе коjу jе изложба изазвала у међународноj jавности, утисак би био непотпун да се она не прикаже и у Подгорици. Радосни смо да се то дешава баш на дан ослобођења Подгорице и вjеруjемо у позитивне утиске Подгоричана – казали су организатори изложбе. 

Изложба у Подгорицу долази из Венециjе, гдjе jе претходних пола године, а у оквиру сегмента главног програма Биjенала архитектуре, „collateral events”, по први пут међународноj jавности у том обиму приказала лик и дjело Светлане Кане Радевић. 

Изложба jе наишла на позитивне критике, коjе су, између осталог, обjавили New York Times, New York Review of Books, Financial Times, The Tribune, те Architectural Review, ArchDaily и многи други релевантни свjетски медиjи. Изложба приказуjе цртеже, писма и фотографиjе из Канине приватне архиве, коjу jе организаторима на располагање ставила Канина породица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:09