foto: ilustracija uprava polciije twitter / - FOTO: ILUSTRACIJA UPRAVA POLCIIJE TWITTER
18/08/2024 u 10:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

MUP: Stekli su se preduslovi da osnažimo policijske redove

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Crne Gore, na predlog Vlade Crne Gore, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova, usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima.

- Imajući u vidu da je jačanje kadrovskih kapaciteta jedan od ključnih prioriteta u svobuhvatnom reformskom procesu bezbjednosnog sektora, usvajanjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima stekli su se preduslovi da osnažimo policijske redove, posebno imajući u vidu višegodišnji problem nedostatka kadrova- navode iz MUP-a.

Šaranović: Policijskim službenicima stvorićemo dostojne uslove za rad

Predloženi model zapošljavanja u Upravi policije u vanrednim okolnostima, kakva jeste trenutni nedostatak od 1.500 policijskih službenika, omogućiće mladim ljudima koji su obavili stručno osposobljavanje u Upravi policije ili u nekom od drugih organa obavještajno-bezbjednosnog sektora da dobiju priliku da rade na poslovima za koje su se školovali.

- Tako, između ostalog, činimo dodatan napor da zaustavimo odlazak mladih iz Crne Gore i dajemo mogućnost da rade u interesu svoje države I građana- navode iz MUP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
MUPZAKONPOLICIJA
14. septembar 2024 07:22