/ Фото: Илустрација
26/11/2021 u 12:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Није неопходно да смањите угљене хидрате да бисте смршали

Угљене хидрате је потребно јести да бисте подстакли ефикасност при вјежбању и задржали осјећај ситости, тврде стручњаци

Многи људи популаризују исхрану са ниским садржајем угљених хидрата као добар и исправан начин да тренутно изгубе килограме и остану здрави, али то заправо није тако.

Угљени хидрати углавном нису прави разлог што се осјећате лоше, нити вам онемогућују здрав начин живота. Заправо их је потребно јести да бисте подстакли ефикасност при вјежбању и задржали осјећај ситости, тврде нутриционисти.

Нутриционисти који нуди савјете о здравом начину живота и мршављењу без гладовања и осјећаја кривице дали су неколико упутстава о одабиру најквалитетнијих извора угљених хидрата.

Прво и основно, ако једете угљене хидрате, они морају да буду богати храњивим супстанцама како би вас заситили на дуже време, помогли вам у одржавању памћења, концентрације, издржљивости и још много тога.

Ако покушавате да смањите унос нутритивно сиромашних угљених хидрата и повећате унос оних богатих, редослед у наставку могао би да вам помогне да препознате неке за које нисте можда ни помислили да нису добре за вас.

Ово је списак на коме се налазе намирнице богате угљеним хидратима од најнеквалитетнијих према оним најквалитетнијима, а наићи ћете на неколико изненађења:

Kрофне, кроасани, колачи, пецива

Пиринчани крекери и чипс

Kускус

Бијели хљеб, бијели пиринач

Kукурузне тортиље

Хљеб од више врста житарица

Смеђ пиринач

Слатки кукуруз, овас

Kромпир

Kвиноја, хељда, јечам, махунарке

Већина воћа и поврћа

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:01