Ilustracija / - FOTO: UPRAVA POLICIJE
13/07/2023 u 16:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Međunarodna potjernica - Uhapšen državljanin Kosova: Osumnjičen za falsifikovanje, davanje mita i pranje novca

H.B. je u vremenskom period od 2006. do 2016. godine aktivno učestvovao u kriminalnim aktivnostima organizovane kriminalne grupe koju je navodno osnovalo lice A.S.

Na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica sinoć je uhapšeno međunarodno traženo lice državljanin Kosova (66). Uhapšen je Berisha Hajrullah, saznaje ime portal Dan.

 - Po međunarodnoj potjernici UNMIK - Kosovo slobode je lišen H.B. (66), državljanin Kosova i Sjedinjenih Američkih Država. On se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivična djela: organizovani kriminal, teška prevara, podstrekivanje na vršenje krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, izdavanje nezakonitih sudskih odluka i prevara na dužnosti, legalizovanje lažnog sadržaja, pranje novca i krivično djelo utaja poreza - navode iz Uprave policije.

Dodajud a je H.B. je u vremenskom period od 2006. do 2016. godine aktivno učestvovao u kriminalnim aktivnostima organizovane kriminalne grupe koju je navodno osnovalo lice A.S., na sledeći način:

-falsifikovanjem sudskih i notarskih dokumenata,

-davanjem mita, a na način što je navodno postao vlasnik nekoliko zemljišnih posjeda pod lažnim identitetom

- učestvovanjem u aktivnostima pranja novca, sa ciljem da nelegalno stekne vlasništvo nad zemljišnim posjedima u društvenom i privatnom vlasništvu na Kosovu.

Sudija za istragu je odredio ekstradicioni pritvor ovom licu. 

Slijedi dalja komunikacija pravosudnih organa Crne Gore i Kosova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

15. oktobar 2024 07:22