Ervin Ibrahimović - Kati Bugenhout, nerezidentna / FOTO: DJORDJE CMILJANIC
15/10/2024 u 16:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ibrahimović sa ambasadorkom Belgije: Snažna podrška Crnoj Gori na putu ka članstvu u EU

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa nerezidentnom ambasadorkom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Kati Bugenhaut.

Sagovornici su se saglasili da dvije države njeguju prijateljske odnose, praćene aktivnim političkim dijalogom na visokom i najvišem nivou i snažnim savezništvom u okviru NATO-a.

Ministar Ibrahimović je zahvalio na podršci koju Belgija u kontinuitetu pruža evropskoj integraciji Crne Gore i podsjetio na značajan napredak ostvaren tokom belgijskog predsjedavanja Savjetu Evropske unije u prvoj polovini tekuće godine, koji je potvrđen i kroz organizaciju dvije Međuvladine konferencije i dobijanje pozitivnog IBAR-a.

Ambasadorka Bugenhaut je kazala da će Belgija nastaviti da podržava Crnu Goru u daljoj integraciji u EU i da afirmiše politiku proširenja, ocijenivši da će članstvo u Evropskoj uniji Crnu Goru učiniti ekonomski otpornijom i atraktivnijom za investicije.

Sagovornici su potvrdili da ima prostora za ostvarivanje intenzivnije saradnje u oblastima nauke, kulture i turizma, kao i za dalje snaženje bilateralnih ekonomskih odnosa.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

15. oktobar 2024 16:50